Bijeenkomst 20 maart | George Smits over humor in mediation

Humor als instrument voor emotiereductie bij mediaton. Humor? Ja, je hebt het goed gelezen. Vaak spelen bij mediation heftige emoties en is emotiereductie van belang. Ook de mediator kan last hebben van emoties.

Op woensdag 20 maart is de eerstvolgende bijeenkomst, met als thema gebruik van humor bij mediation
Tijdens deze bijeenkomst laat George Smits je kennismaken met emotieleer en de effecten van emoties. Je leert mogelijke interventies die het klimaat positief kunnen beïnvloeden en emoties efficiënt reduceren. Hierbij zal humor een centraal thema zijn. Het effect en de timing van humor worden uitgelegd. De mediator leert ‘lucht‘ in het proces te kloppen waardoor ook de cliënttevredenheid toeneemt. Tevens is het van belang om vooral jezelf te blijven en niet een trucje te leren. En mogelijk krijg je tijdens deze lezing ook meer zicht op je eigen authenticiteit. Je kunt een eigen casus inbrengen.

Na afloop van de lezing weet je meer over het verschil tussen onderstroom en bovenstroom bij conflicten, heb je kennis van de moderne emotieleer, weet je hoe humor als tool in te zetten is en heb je een aantal praktische tips gekregen.

George Smits is eigenaar van Smits & Beerends bureau voor emotiemanagement. Hij is GZ-psycholoog, coach en mediator.
Voor de bijeenkomst zijn 2 NMI PE-punten aangevraagd.

Laat via de mail even weten of je naar de lezing komt en of je mee wilt eten. Kosten voor de lezing 10 euro en voor het diner 18 euro. Bij afmelding binnen 48 uur worden de kosten van het diner in rekening gebracht, indien je je daarvoor had opgegeven.
De locatie is zoals gebruikelijk Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, Rotterdam. Bereikbaar: met de metro tot halte Gerdesiaweg + stukje lopen, met fiets of auto vanaf de Oostzeedijk de Willem Ruyslaan volgen, tot de laatste zijstraat aan de linkerhand, tegenover de school. Vanaf de Oudedijk de eerste zijstraat rechts.
Programma woensdag 20 maart

17.30 uur: Inloop en borrel
18.45 uur: Buffet
19.20 uur: Algemene Ledenvergadering (stukken worden nagezonden)
19.45 uur: George Smits over “Gebruik van humor bij mediation”
22.00 uur: Einde
Tot 20 maart!