Over de workshop Relaxed ruziemaken

Conflicten en ruzies, bijna niemand houdt ervan. Ons brein gaat met ons op de loop, mensen drukken bij elkaar op de rode knoppen, geven liever toe of lopen weg voor conflicten dan er echt “in te stappen”. In de praktijk blijken onze cliënten het vaak lastig vinden om voor hun mening uit te komen of juist om deze mening tactisch en relaxed over te brengen, het conflict uit te diepen en vervolgens op te lossen.

En dat is zo’n gemiste kans, want angst en stress remmen het analytisch nadenken, het creatief inzicht en het vermogen om problemen op te lossen. Bij stress en angst leveren mensen dus niet hun beste prestaties. Stress zorgt er namelijk voor dat wij alleen maar kunnen vechten, vluchten of bevriezen. En dat zien wij natuurlijk voortdurend aan onze mediationtafel of tijdens de zitting.

Hoe zorg je nu als mediator voor een goed kader: respectvol, gelijkwaardig, veilig en zonder stress. In de woorden van Joyce en Tom: Relaxed Ruziemaken.

 

 

 

 

 

 

 

Joyce Korver is vFAS advocaat-scheidingsmediator,en is MfN business- en arbeidsmediator, stress- en burn-out coach, docent mediation, intervisiebegeleider en trainer in “conflictmeesterschap”.
Zij is sparringpartner voor managers en medewerkers in conflictsituaties. Joyce is auteur van het boek “In 10 stappen relaxed ruziemaken, laveer met mediation tools moeiteloos door lastige kwesties in je team, bestuur of directie” uit de Expertboek-serie.

Tom Goddijn is persoonlijk leiderschapstrainer, -coach en mediator. Hij is franchisenemer bij CiEP en oprichter van Twist & Connect. Hij ondersteunt medewerkers op alle niveaus in hun persoonlijke ontwikkeling en teams in hun groeiproces. Verder bemiddelt hij als vrijwilliger bij Vrijwillig & Co in het project Samen Uit Elkaar. Ook verzorgt hij trainingen in conflictbeheersing en conflictbegeleiding. Tom is auteur van het boek “In 10 stappen van conflict naar samen werkenbemiddel onafhankelijk en werk aan wederzijds belang “ uit de Expertboek 10 stappen-serie.

In de workshop nemen Tom en Joyce je mee in 3 stappen van de methode Relaxed Ruziemaken:

  1. Herken je eigen conflictstijl en die van de ander
  2. Ontdek de rode knoppen en stuur erlangs
  3. Zorg dat je altijd problemen oplost vanuit het juiste brein.
  • Ben jij de Gorilla die met zijn vuist op tafel slaat en zegt: “Zo moet het omdat ik het zeg“?
  • Ben je de Haas die bij een ruzie maar gauw weghuppelt…
  • Ben je de Teddybeer die toegeeft om de lieve vrede?
  • Of ben je misschien de Vos die strategisch onderhandelt?

Of juist de Mier die probeert via samenwerken conflicten op te lossen?

Voor leden:

Voorafgaand aan de bijeenkomst nodigen wij je graag uit om 18.00 uit voor het diner (inclusief een drankje). De kosten daarvan zijn € 20, ter plaatse met PIN te betalen.

Vanaf 19.45 vindt onze themabijeenkomst plaats: een workshop Relaxed Ruziemaken. 2 PE-punten zijn inmiddels toegekend door de MfN. Het formele programma is klaar rond ± 22.00 uur. Daarna is er de mogelijkheid om gezamenlijk nog een drankje te drinken.