Beste leden,

hieronder een mail die we ontvingen van Herman Ilgen:

Twee en een half jaar na de publicatie in een internationaal tijdschrift van het eerste wetenschappelijk onderzoek op het gebied van frequente gezichtsuitdrukkingen en hun relatie met persoonlijkheid verschijnt nu de praktische vertaling van die inzichten. Want daar is het mij natuurlijk vooral om te doen: verbetering van communicatie tussen mensen, of het daarin voorkomen van “vermijdbaar leed”. Het boek maakt de uitkomsten van het onderzoek toegankelijk voor iedereen en toepasbaar in de professionele praktijk van HR, leiderschap, mediation, teamwerk, vraaggesprekken, onderhandelingen, persoonlijke coaching, persoonlijke ontwikkeling en het dagelijks leven.

Op voorhand zou ik het niet hebben gedacht, maar ik merk dat het perspectief van het uitkomen van dit boek mij nog gelukkiger maakt dan de publicatie van ons eerste onderzoek. Hier zit van mij uit alles in: alle jaren onderzoek en testen in de praktijk, ook 35 jaar onderhandelen en 25 jaar mediation en vooral wat ik persoonlijk graag wil brengen en overdragen. Het boek komt uit op 31 oktober aanstaande. De titel verklap ik dus nog even niet. De boekpresentatie samen met de uitgever vindt enkele dagen daarna plaats.

Het is gelukt om daarvoor een perfecte plek te vinden: Boekhandel Donner in het centrum van Rotterdam. Ik ben daar erg bij mee: presenteren in een (open) theater midden in de boekhandel, midden in de stad; hoe passend kan het zijn voor een boek dat veel mensen wil bereiken met onze inzichten? Donner is al decennia een begrip in Rotterdam en daarbuiten en bevindt zich in een monumentaal pand aan de Coolsingel. Kijk maar op www.donner.nl. Boekpresentaties vinden er met grote regelmaat plaats op vrijdag t/m zondag. De keuze is gevallen op vrijdag 3 november van 16.00 tot 18.00; de presentatie vindt plaats in het theater midden in de boekhandel. Die zal niet lang duren want daarna is er tijd en gelegenheid voor een borrel en voor het signeren van de boeken. Het precieze programma volgt later nog. In elk geval is het uitreiken door mij van een eerste exemplaar daar onderdeel van.

Donner bevindt zich op ca. 15 minuten lopen van station Rotterdam CS; vanaf het station kun je er ook met de metro komen (metrolijn D richting De Akkers, uitstappen bij 2e halte Beurs) of vanuit Den Haag met Randstadrail (zelfde halte uitstappen). Parkeren kan in diverse parkeergarages; relatief betaalbaar is parkeergarage Meent, Binnenrotte 15, 3011 HB Rotterdam; van daaruit is het een kleine 10 minuten lopen.

Graag hoor ik of je erbij bent op 3 november!