19 januari 2022: Bart Prinsen. Thema: Mediation in de ondernemingsrechtpraktijk: “Zijn vennoten of aandeelhouders te vergelijken met ouders en de vennootschap met het kind?”

16 maart 2022: Jolanda Elferink. Thema: Hoe kun je als mediator omgaan met boze burgers en discriminatie?
De workshop gaat in op:
1. Omgaan met boze mensen/klanten;
2. Diverse vormen van bemiddeling waaronder bemiddeling met diverse partijen in een steeds complexere samenleving (zoals ‘beleidsbemiddeling’);
3. Hoe als mediator om te gaan met discriminatie.

15 juni 2022: Toos Bik. Thema: kernkwaliteiten en kernkwadranten voor mediators
Een workshop over kernkwaliteiten en kernkwadranten voor mediators? Dat kennen we toch wel? Daar hebben we allemaal over gehoord en geleerd! Wat kan dat nu toevoegen? Toch kan het juist voor mediators heel erg behulpzaam zijn om nog eens goed naar jouw eigen allergieën te kijken, waar ze vandaan komen en hoe je ermee om kunt gaan. Ook kunnen kernkwadranten heel behulpzaam zijn om het gedrag van jouw cliënten in een mediation beter te duiden.

21 september 2022: nog niet bekend

16 november 2022: Aai Schaberg. Thema:  Do’s and don’ts in medition.
Aai zal vanuit tuchtrechtelijk en juridisch perspectief ingaan op een aantal dilemma’s waarmee we als mediator in praktijk regelmatig te maken hebben. Hierbij zal hij aan de hand van de gedragsregels van de MfN ingaan op relevante en recente tuchtrechtelijke uitspraken van de Tuchtcommissie en van het College van Beroep van de MfN/STM alsmede van de civiele rechter. Een opfriscursus voor de ervaren mediator en niet te missen voor de nieuwkomer, met veel ruimte voor interactie en vragen uit de praktijk.

Nadere informatie aan de leden volgt via de email en de nieuwsberichten op de website.