Wie zijn wij?

200HansW

De Rotterdamse Mediators Associatie (RMA) is een vereniging van professionele, zelfstandige mediators in de regio Rotterdam.

De RMA fungeert als platform en aanspreekpunt voor mensen en bedrijven die op zoek zijn naar een geschikte mediator én voor de mediators in de regio. Het doel van de vereniging is het bevorderen van oplossing van geschillen door middel van mediation en het behartigen van de belangen van in de regio Rotterdam gevestigde mediators. De vereniging fungeert als platform en aanspreekpunt in de regio Rotterdam voor zowel mediators als andere geïnteresseerden, organiseert bijeenkomsten, geeft voorlichting en voorziet desgevraagd in mediators. Tevens onderhoudt zij contacten met andere bij mediation betrokken organisaties, zoals de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), de NMV (Nederlandse Mediators Vereniging), het Internationaal ADR Register en uiteraard andere regionale mediatorsverenigingen.

De bij de RMA aangesloten mediators zijn vrijwel allemaal MfN-registermediator en/of ADR Full Certified mediator. Door een programma van permanente educatie (PE) is gewaarborgd dat de mediators altijd goed getraind zijn en op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen in het vakgebied.

Wij organiseren minimaal 5 inhoudelijke bijeenkomsten per jaar. Onze bijeenkomsten hebben naast een inhoudelijk component ook een netwerkfunctie. Een mogelijkheid om uw collega’s op informele wijze te ontmoeten. 

De meeste mediators zijn gespecialiseerd in specifieke conflictgebieden of sectoren. Gezamenlijk zetten zij zich vanuit de RMA actief in om mediation nog meer bekendheid te geven.