Geacht RMA-lid,

Graag nodigen wij je uit voor onze eerste bijeenkomst van 2024 op woensdag 24 januari 2024 a.s. van 19.30 tot 22.00 uur welke zal plaatsvinden bij AON aan de Admiraliteitskade 62, 3063 ED Rotterdam.

Diner
Voorafgaand aan de bijeenkomst nodigen wij je graag om 18.00 uit voor het diner (inclusief een drankje). De kosten daarvan zijn € 20, ter plaatse met PIN te betalen. Voorafgaande aanmelding via het secretariaat is vereist. Om situaties als de afgelopen keer te voorkomen (waarbij veel spontane aanmeldingen op het allerlaatste moment binnenkwamen, wat voor de cateraar heel vervelend was) verzoeken wij u tijdig en voorafgaand aan te melden.

Workshop
Vanaf 19.30 tot 22:00 uur vindt onze eerste jaarthema bijeenkomst in het kader van “Mens en Methode” plaats met als onderwerp de gesprekstool/methodiek van “AANVULLEN & OPREKKEN… Naar Optimale Oplossingen met Elegantie & Gemak“.
De avond wordt verzorgd door Hilde Kroon.

Over Hilde Kroon

Hilde kan bogen op meer dan 20 jaar ervaring als jurist/kandidaat-notaris en mediator in Nederland en België en heeft sinds 10 jaar zelfstandige mediationpraktijken in Alkmaar en Arnhem. Ze begeleid veel complexe zaken als mentor, co-mediator of mediator. Ze geeft permanente educatie in advanced mediation technieken.
Ze is auteur van de boeken:

Hilde schrijft zelf het volgende over deze avond:

Ervaren mediators drijven op hun intuïtie en gevoel en dat gaat meestal heel goed. Ze hebben al een rugzak vol aan methoden, interventies, ervaring, kennis en vaardigheden, die ze inmiddels geautomiseerd hebben en op gevoel inzetten, wanneer nodig.
In de meeste zaken werkt dat prima, maar in die écht moeilijke zaken, met de écht ‘lastige klanten’ werkt dat niet…
Structuur is dan de sleutel.

Wij zetten allerlei conflictoplossingsmethoden (zoals o.a. transactionele analyse, Kilman, Socratische Dialoog, transformatieve conflictoplossing, systemisch werk, geweldloze communicatie, nlp, deep democracy, mediation en mediationstijlen in een groter kader ‘Het Evolutie Systeem’, waardoor je ziet waar ‘het ontbrekende puzzelstukje’ zit in elke methode.
We gaan de methoden oprekken en aanvullen om ze te optimaliseren, zodat je niet alleen een doorbraak bereikt, maar ook met elegantie en gemak kunt begeleiden naar een optimale oplossing.
Ook zie je in één oogopslag welke methoden/interventies op welk moment in het mediation proces ingezet kunnen worden.

Het Evolutie Systeem biedt een eenvoudig, intuïtief én structureel proces dat de rode draad is uit allerlei (alternatief)psychologische, fysiologische, (rechts)filosofisch en esoterisch materiaal. Het helpt om ontwikkelingsprocessen eenvoudig en inzichtelijk te maken.

Hilde Kroon en Marcel Baatsen hebben over Het Evolutie Systeem gepubliceerd in het vakblad “Corporate Mediation Journal’ (2020/2021) en geven het programma “Advanced Mediation Academy, dat is geaccrediteerd bij MfN, NOva, KNB voor 20 PE. In deze workshop wordt een inkijkje gegeven in dit programma.

Hilde heeft drie boeken geschreven over Het Evolutie Systeem en de interventies, met theorie én heel veel praktijkvoorbeelden:
– “Opgewonden Standjes en Bevredigende Oplossingen”
over mediation op de werkvloer;
– “Scheiden is Leiden,
over gesprekken rond (v)echtscheiding, omgangsproblematiek, ouderverstoting
(1e druk uitverkocht, 2e druk in voorbereiding).
– “Netelige Kwesties”
over mediation in de huiskamer.

Na deze workshop heb je je rugzak opgeruimd en heringedeeld.

Voor 2024 is het thema “mens en methode”.

De verenigingsavonden worden in 2024 gehouden op:

  • 24 januari 2024
  • 20 maart 2024
  • 19 juni 2024
  • 25 september 2024
  • 27 november 2024