Het thema zichtbaarheid is ons jaarthema voor het hele jaar 2023.

Op de eerste verenigingsavond in het nieuwe jaar, woensdag 25 januari 2023, komt Mayke Smit ons onderhouden met als onderwerp “Zichtbaar maken met systemische bril“.

Wat kun je met systemische bril zichtbaar maken wat in de onderstroom aanwezig is? En dat op 3 niveaus: bij ieder van de mediation partijen, in hun onderlinge dynamiek en in de dynamiek met jullie als mediator?
In hoeverre is ieders eigen dynamiek uit het familiesysteem van invloed op de vraag hoe je als mediator zichtbaar bent in de markt, en wat dat dan betekent voor jouw werk als mediator.
De basisprincipes van Systemisch werken, wat kijken met een systemische bril inhoudt en de dynamieken op 3 niveaus die je zichtbaar kunt maken met de systemische bril in mediation en hoe de dynamiek uit het gezin van herkomst van invloed kan zijn op je zichtbaarheid als mediator.
Haar verhaal zal worden afgewisseld met ervaringsgerichte oefeningen.

Het belooft een uitermate boeiende avond te worden. Kennis over systemisch werken kan behulpzaam zijn bij het werk als mediator.
2 PE-punten zijn aangevraagd bij de MfN.

Het formele programma is klaar rond ± 22.00 uur en is er de mogelijkheid om gezamenlijk nog een drankje te drinken en na te praten.

Meer over Mayke:

Mijn jeugdheld is detective Columbo. Zoals hij werkt is hoe ik coach. Dicht op de huid en ontmaskeren waar het werkelijk om gaat. Doortastend, scherp en confronterend met compassie en oog voor verlangen. Dat levert altijd nieuwe inzichten en mogelijkheden op. Na de ontknoping kun jij weer verder.

Oorspronkelijk opgeleid en werkzaam als jurist bij diverse overheidsinstanties, ben ik nu al vele jaren zelfstandig trainer en coach werkend vanuit het gedachtengoed van Systemisch werk. Daarin ik volgde ik meerdere trainingen en opleidingen oa bij Phoenix, Heilig Vuur, School voor coaching, Rake Vragen en Bert Hellinger Instituut. Ik begeleid professionals in hun persoonlijke groei en relatie(s) en teams in hun samenwerking of veranderprocessen.

Tijdens het schrijven van mijn debuut Los (2014) – een roman over echtscheidingsverwerking – ontwikkelde ik tevens een programma voor scheidingsverwerking, en coachte gescheiden stellen en mensen met relatieproblemen. Inmiddels ben ik erkend en geregistreerd intervisiebegeleider voor advocaten en mediators (vFAS en NOvA) en en bij het CRKBO als docent. Bij Merlijn groep en Netherlands Business Academy geef ik trainingen Systemisch werken voor mediators en Systemic approach in Mediation. Mijn laatste boek Dynamieken ontrafeld aan de mediationtafel – inzicht in systemische en communicatiepatronen binnen relaties en conflicten (2020; tevens vertaald naar het Engels) biedt inzichten en praktische tools bij conflictbemiddeling.

Samen met Jan van Zwieten e.a. ontwikkelde ik de Teamstar scan en het Teamstar Ontwikkelspel.
Ik ben daarnaast gecertificeerd MapsTell guide en kwaliteitsmanager van de unit Coaching bij Merlijn.
In 2021 vertaalde ik in opdracht van uitgeverij Het Noorderlicht samen met Pasha Elstak ‘The art of Holding Space’ van Heather Plett: De kunst van Holding Space – lessen in liefde, loslaten en leiderschap.

Hier lees je meer over mijn loopbaan, mijn schrijverschap en privé.